Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Capote Tapes

Het verhaal van de opkomst en neergang van de invloedrijke Amerikaanse schrijver Truman Capote. Verteld door vrienden én vijanden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Capote Tapes

Door het succes van zijn boeken Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood was schrijver Truman Capote (1924-1984) een begrip in het Amerika van de jaren 60 en 70. Zijn volgende project, Answered Prayers, zou zijn magnum opus worden. Het door mysterie omgeven boek zou zich afspelen in een wereld vol glamour waar Capote een graag geziene gast was: de high society van New York. Zijn vriendinnen, de dames uit deze elite, zagen de roman met vrees en fascinatie tegemoet vanwege wilde geruchten die rondgingen over het manuscript dat gevuld zou zijn met schandalen.

Vlak na Capotes dood in 1984 nam een journalist tientallen interviews af met vriend en vijand van de geroemde auteur. Deze opnames zijn nooit uitgebracht. Tot nu. The Capote Tapes is een eerbetoon aan een van de meest kleurrijke personen van de twintigste eeuw: een icoon van de literatuur, maar door zijn openheid over zijn seksuele geaardheid in een tijd waar dat ongekend was zeker ook voor de queer gemeenschap.