Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN

Nieuw in Amsterdam Zuidoost: Bijlmerbios Film(t)huis

Goed nieuws voor alle Zuidoosters, want Amsterdam Zuidoost is een gloednieuw filmhuis rijker!

Het Bijlmerbios Film(t)huis is de nieuwste locatie voor arthouse, documentaires en korte films in Amsterdam Zuidoost.

Afgelopen zaterdag opende Bijlmerbios Film(t)huis haar deuren. Het filmhuis werd geïnitieerd naar aanleiding van de succesvolle openluchtbioscoop Bijlmerbios, een jaarlijks terugkerende openluchtbioscoop onder metrostation Kraaiennest, die sinds 2015 bezoekers trekt. Elke donderdag en zaterdag, om 19:00u en 21:00u, worden er in het nieuwe filmhuis de mooiste arthouse, documentaires en korte films vertoond. Daarbij fungeert het filmhuis als 'thuis' voor filmmakers uit Zuidoost.

Met de reguliere filmprogrammering maakt Bijlmerbios een grote stap in de verbreding het cultuuraanbod in Zuidoost. De geprogrammeerde films - zowel lokaal als internationaal - zullen allemaal een relatie hebben met de Bijlmer, in de breedste zin van het woord. Op den duur is het de bedoeling dat er ook voor- en nagesprekken worden georganiseerd. Het programma wordt samengesteld door Rialto.

Deze maand op het programma: The PhotographMartin Luther King VS The FBII care a lotThe Man Who Sold His Skin en 10 Songs for Charity. Benieuwd naar het hele programma? Bekijk de officiële website.