Films om thuis te kijken Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Dit zijn de genomineerden voor de Golden Globes

Een overzicht van de belangrijkste nominaties.

Op 9 januari 2022 worden de Golden Globes weer uitgereikt. De nominaties van de 79e editie zijn maandagmiddag bekend gemaakt en zoals gebruikelijk ontbreekt het niet aan Rialto-titels.

Zo is Jane Campion's Western The Power of the Dog genomineerd voor beste dramafilm, en is Steven Spielberg's West Side Story genomineerd in de beste comedy/musical categorie. Campion en Spielberg zijn tevens genomineerd voor beste regisseur, en nemen het op tegen onder meer Maggie Gyllenhaal (The Lost Daughter).

Ook in de acteur/actrice-categorieën zijn de Rialto-films goed gerepresenteerd. Voor beste acteur en beste actrice in een drama zijn Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog), Olivia Colman (The Lost Daughter) en Kristen Stewart (Spencer) genomineerd, en in de categorie beste actrice in een musical/comedy nemen Rachel Zegler (West Side Story) en Marion Cotillard (Annette) het tegen elkaar op.

Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog), Ariana DeBose (West Side Story) en Kirsten Dunst (The Power of the Dog) zijn respectievelijk genomineerd voor beste mannelijke bijrol en beste vrouwelijke bijrol

The Power of the Dog, West Side Story, Spencer en Annette zijn allemaal momenteel te zien in Rialto. Donderdag zal ook The Lost Daughter zich bij dat rijtje voegen.

Klik hier om alle kanswinnaars te bekijken.