Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Het Nederlands Film Festival in Rialto

Bekijk de opening- en slotfilm van het NFF in Rialto

Van 21 t/m 30 september barst het Nederlands Film Festival weer los. Net als vorig jaar hoef je niet naar Utrecht - thuisbasis van het NFF - af te reizen om de opening- en slotfilm te bekijken. Deze worden namelijk gelijktijdig vertoond in zowel Rialto De Pijp en Rialto VU. Op woensdag 21 september vertonen we de openingsfilm Zee van Tijd (Theu Boermans) en op dinsdag 27 september vertonen we de slotfilm Bo (Joost van Ginkel).

Zee van Tijd

In Zee van Tijd, de tweede speelfilm van Theu Boermans, zien we hoe een reis rond de wereld van een jong koppel abrupt ten einde komt als hun ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt. Dit abrupte einde is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld. Marieke van der Pol schreef het op ware gebeurtenissen gebaseerde scenario, terwijl de hoofdrollen worden vertolkt door Reinout Scholten van Aschat, Gijs Scholten van Aschat, Sallie Harmsen en Elsie de Brauw.

Bo

In Bo schetst regisseur Joost van Ginkel een verhaal over onontkoombare liefde, waarin de vragen centraal staan: hoe worden we gevormd en waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen? Wanneer de onverschrokken Bo naar Georgië afreist om het graf van haar vader - een bekende trompettist - te bezoeken, loopt ze zijn vroegere jeugdvriend Levan tegen het lijf. Op zoek naar haar roots en een beter begrip van haar vader, besluit ze om mee te liften in Levans vrachtwagen. Ondanks het leeftijdsverschil geven ze voorzichtig toe aan de liefde die ze voor elkaar voelen. Met Gaite Jansen en Rati Tsiteladze.