Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Een nieuwe editie van Docupodium: Koning op de Dam

Filmmaker Sarah Vos en horecatycoon Won Yip schuiven aan.

Hanneke Groenteman presenteert op zaterdag 1 oktober weer een nieuwe editie van Docupodium in Rialto De Pijp. Filmmaker Sarah Vos schuift aan om te praten over haar nieuwe documentaire Koning op de Dam, die ze samen met Sander Snoep maakte. In deze docu duiken zij onder in het onvoorstelbare leven van Won Yip, een van grootste horecatycoons van Nederland.

Koning op de Dam

Vanaf de eerste minuut biedt de film een zeldzaam openhartig inkijkje in het ogenschijnlijke glamoureuze over-the-top-bestaan van een magnaat. We zien hoe hij zijn zakenimperium bestiert in een kelder onder de Dam, hoe hij onverbiddelijk onderhandelt en hoe hij zelf alle financiën afhandelt. Maar we komen ook veel te weten over zijn verleden, als kind van voor Mao’s communistische dictatuur gevluchte immigranten. Deze film biedt het een uniek portret van een keiharde zakenman die nooit eerder zoveel van zichzelf liet zien.

Wat Yip drijft wordt langzaam maar zeker duidelijk in de zeer openhartige gesprekken die hij met regisseur Sarah Vos gaandeweg begint te voeren. Ze stelt hem vragen die niemand hem ooit eerder stelde. En hij geeft antwoorden die hij nooit eerder gaf.

Zowel Sarah Vos als Won Yip schuiven na de filmvertoning aan bij Hanneke Groenteman voor een verdiepend gesprek.