Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

De leukste jeugdfilms in de herfstvakantie

Nelly Rapp, Totem, Buurman & Buurman en De Krekel

De herfst hangt weer in de lucht! Dat betekent dat Rialto De Pijp en Rialto VU zich klaarmaken voor Verhalen in de Herfst. Deze herfstvakantie - van 15 t/m 23 oktober - geniet je van maar liefst vier leuke kinderfilms: Nelly Rapp, Totem, Buurman & Buurman en De Krekel.

Nelly Rapp

Nelly en haar hond London brengen de herfstvakantie door in het grote, oude huis van haar oom Hannibal. Al snel merkt Nelly dat haar oom lid is van een geheim genootschap dat monsters opspoort. De stoere en eigenzinnige Nelly is niet bang voor monsters. Sterker nog, in plaats van gillend naar huis te rennen, wil Nelly juist niets liever dan ook monsteragent worden. Deze griezelige, maar vooral grappige familiefilm over monsteragent Nelly is gebaseerd op de kinderboekenreeks van de populaire Zweedse schrijver Martin Widmark.

Te zien in Rialto De Pijp & Rialto VU.

Totem

De elfjarige Ama woont met haar familie al haar hele leven in Rotterdam. De regering vindt dat het hele gezin terug moet naar Senegal, maar Ama voelt zich helemaal Nederlands. Op een avond worden haar moeder en broertje Abi gearresteerd. Ama weet uit handen van de politie te blijven en gaat op zoek naar haar vader die nachtdienst heeft. Hierbij krijgt ze onverwacht gezelschap van een gigantisch stekelvarken.

Te zien in Rialto De Pijp & Rialto VU.

Buurman & Buurman: Hebben een nieuw huis

Wie kent ze niet?! In Buurman & Buurman! In Buurman & Buurman: Hebben een nieuw huis zijn 's werelds bekendste buurmannen - zoals gewoonlijk - weer aan het klussen geslagen. En dit gaat niet altijd even goed... A je to!

Te zien in Rialto VU.

De Krekel

Zeven korte lieflijke verhalen voor de allerkleinsten over het wel en wee van een krekel en zijn magische viool, waarmee hij alle dieren uit het bos in slaap wiegt. Een vertederende animatiestijl met prachtige muziek!

Te zien in Rialto De Pijp.