Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

LA RIOT komt naar Rialto VU

LA RIOT maakt op dinsdag 13 december haar opwachting in Rialto VU

Onze jongerenorganisatie LA RIOT organiseert al sinds 2014 ludieke en verdiepende filmavonden in Rialto De Pijp. Maar nu heeft ook Rialto VU sinds kort haar eigen collectief filmliefhebbers die hun eigen filmavonden gaan organiseren op Rialto VU. Op dinsdag 13 september trapt LA RIOT VU af met een eerste editie, en vertonen zij Triangle of SadnessDe film wordt ingeleid door LA RIOT-hoofdredacteur Luca Deutinger.

Triangle of Sadness

Het populaire modellenechtpaar Carl en Yaya wordt uitgenodigd voor een luxe cruise voor de superrijken, onder wie een Russische oligarch en Britse wapenhandelaars . Het jacht, met een voortdurend Marx citerende, alcoholistische kapitein aan het hoofd, raakt in zwaar weer en zinkt. Het duo strandt op een onbewoond eiland, samen met de steenrijke medepassagiers, maar ook met de schoonmaakster. In de strijd om te overleven verandert de dynamiek in de groep en wordt de bestaande hiërarchie compleet op zijn kop gezet: de schoonmaakster stijgt naar de top van de voedselketen omdat zij de enige is die kan koken.

Ruben Östlund, die zelf het scenario voor deze satire schreef, maakte eerder de filmhits Turist en het met een Gouden Palm bekroonde The Square. Ook Triangle of Sadness werd in Cannes met de Gouden Palm bekroond.