Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Educatie

filmeducatie in Rialto

Op zoek naar een leuke filmactiviteit met een groep leerlingen? Rialto heeft van alles te bieden, ook voor kinderen en tieners. Van heerlijk filmvermaak tot verhelderende educatie. 

Het vaste kinderprogramma (BO)

Het hele jaar door kunnen kinderen in het weekend terecht in Rialto De Pijp, in de schoolvakanties nog veel vaker. En tijdens de schoolvakanties worden ook kinderfilms vertoond in Rialto VU. Wij presenteren de leukste kinderfilms, voor de allerkleinsten en voor de iets oudere kinderen. Maar het blijft niet bij films alleen: voordat de film begint, kunnen de kinderen lekker knutselen en kleuren; alles staat voor ze klaar. Ook zijn er geregeld workshops: bouwen met LEGO, zelf pannenkoeken bakken, vogels maken, enz.

Info & contact
Tarief: € 7,50 (voor kinderen & volwassenen)
Voor schoolgroepen en BSO’s geldt groepskorting
Contact: educatie@rialtofilm.nl

Speciale voorstellingen (BO/VO)

In de les wordt een bepaald onderwerp behandeld waarbij juist die ene film heel goed zou passen. Maar die film draait alleen nergens. Of je zoekt juist een passende film bij een bepaald onderwerp, maar je weet er geen. In beide gevallen kan Rialto uitkomst bieden. Wij beschikken over de knowhow om de gewenste film te vinden. Het zou ook zomaar kunnen dat je met de klas een film wilt zien die hier al in het reguliere programma draait of gedraaid heeft. Wil je er een leuk randprogramma bij? Ook dat kunnen wij organiseren. Er is heel veel mogelijk en dat tegen ons speciale educatietarief.

Info & contact
Tarief: € 4,50 per leerling, exclusief BTW.
Let op: dit tarief varieert, afhankelijk van het gewenste tijdstip en de grootte van de bezoekende groep.
Contact: zaalverhuur@rialtofilm.nl

Workshop Recensie Schrijven & Filmanalyse (VO)

Er gebeurt meer op het doek dan wat je aan de oppervlakte ziet – film is meer dan gekleurd licht met een verhaaltje. Rialto biedt twee workshops waarin scholieren van het voortgezet onderwijs leren kritisch en analyserend naar een film te kijken.

Waar let een recensent op als hij/zij naar een film kijkt, hoeveel mag je van het plot weggeven en hoe vormt de recensent zijn/ haar mening? Jaëla Arian, hoofdredacteur van Rialto’s jongereredactie LA RIOT, doet het uit de doeken. Aan de hand van een korte film kunnen de deelnemers het geleerde in de praktijk brengen.

Films roepen allerlei emoties op, van vreugde tot verdriet, van vrolijkheid tot afschuw. Hoe komt dat en hoe krijgt een regisseur dat voor elkaar? Organisator van Filmkrant Live en schrijver Gerlinda Heywegen laat aan de hand van filmfragmenten zien hoe hij/zij dat doet. Begrippen als camerawerk, montage, acteren, geluid en muziek passeren de revue.

Info & contact
Workshop voor: VO leerlingen (max. 50 per workshop)
Duur workshop: 90 -120 min
Tarief in overleg
Contact: educatie@rialtofilm.nl

Hollywood in de klas

Rialto steunt de organisatie Hollywood in de klas; een filmeducatie-specialist die zich inzet in het primair onderwijs. Deze organisatie maakt al sinds 2005 eindfilms met groepen 8. Je kan zelf een eindfilm maken met de pakketten van Hollywood in de klas en deze op het witte doek bij Rialto vertonen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hollywood in de klas: www.hollywoodindeklas.nl.

Wil je je eindfilm bij Rialto vertonen? Neem dan contact op met onze zaalverhuur.

Het Scholieren Filmfestival

Het Scholieren Filmfestival (SFF) helpt middelbare scholen hun leerlingen de kans te geven hun eigen filmfestivals samen te stellen en te organiseren, in samenwerking met lokale bioscopen en theaters.

Van het filmprogramma tot marketing, van de kaartverkoop tot het ontwerpen van posters en logo’s, bij het organiseren van een festival komen zo veel verschillende dingen kijken dat elke leerling zijn eigen specifieke talent of interesse in kan zetten voor het geheel. Uiteindelijk vindt het festival natuurlijk plaats in een bioscoop of theater in de buurt, en zijn de medeleerlingen de bezoekers, voor wie het vaak het eerste bezoek aan een filmfestival is.

De leerlingen worden begeleid door een projectleider van het SFF, waardoor er weinig gevraagd wordt van de school en de docenten.

Meer informatie: www.scholierenfilmfestival.nl