Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Educatie

filmeducatie in Rialto

Rialto is een toonaangevend filmtheater in de Amsterdamse Pijp. Met een aanbod van wereldcinema en mooie Europese films bedient Rialto jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Onder die 100.000+ bevinden zich veel kinderen en tieners, want ook hen heeft Rialto van alles te bieden – van heerlijk filmvermaak tot verhelderende educatie.

Speciale schoolvoorstellingen (BO/VO)
In de les wordt een bepaald onderwerp behandeld waarbij juist die ene film heel goed zou passen. Maar die film draait alleen nergens. Of je zoekt juist een passende film bij een bepaald onderwerp, maar je weet er geen. In beide gevallen kan Rialto uitkomst bieden. Wij beschikken over de knowhow om de gewenste film te vinden. Het zou ook zomaar kunnen dat je met de klas een film wilt zien die hier al in het reguliere programma draait of gedraaid heeft. Wil je er een leuk randprogramma bij? Ook dat kunnen wij organiseren. Er is heel veel mogelijk en dat tegen ons speciale educatietarief.

Het vaste kinderprogramma (BO)
Het hele jaar door kunnen kinderen elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag terecht in Rialto, in de schoolvakanties nog veel vaker. Wij presenteren de leukste kinderfilms, voor de allerkleinsten en voor de iets oudere kinderen. Maar het blijft niet bij films alleen: voordat de film begint, kunnen de kinderen lekker knutselen en kleuren; alles staat voor ze klaar. Ook zijn er geregeld workshops: bouwen met LEGO, zelf pannenkoeken bakken, vogels maken, enz.

Workshop Recensie Schrijven & Filmanalyse (VO)
Er gebeurt meer op het doek dan wat je aan de oppervlakte ziet – film is meer dan gekleurd licht met een verhaaltje. Rialto biedt twee workshops waarin scholieren van het voortgezet onderwijs leren kritisch en analyserend naar een film te kijken.

  1. Waar let een recensent op als hij/zij naar een film kijkt, hoeveel mag je van het plot weggeven en hoe vormt de recensent zijn/ haar mening? Jaëla Arian, hoofdredacteur van Rialto’s jongereredactie LA RIOT, doet het uit de doeken. Aan de hand van een korte film kunnen de deelnemers het geleerde in de praktijk brengen.
  2. Films roepen allerlei emoties op, van vreugde tot verdriet, van vrolijkheid tot afschuw. Hoe komt dat en hoe krijgt een regisseur dat voor elkaar? Organisator van Filmkrant Live en schrijver Gerlinda Heywegen laat aan de hand van filmfragmenten zien hoe hij/zij dat doet. Begrippen als camerawerk, montage, acteren, geluid en muziek passeren de revue.

Hollywood in de klas
Rialto steunt de organisatie Hollywood in de klas; een filmeducatie-specialist die zich inzet in het primair onderwijs. Deze organisatie maakt al sinds 2005 eindfilms met groepen 8. Je kan zelf een eindfilm maken met de pakketten van Hollywood in de klas en deze op het witte doek bij Rialto vertonen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hollywood in de klas: www.hollywoodindeklas.nl. Wil je je eindfilm bij Rialto vertonen? Neem dan contact op met onze zaalverhuur.

Info & Contact
Speciale schoolvoorstellingen
Standaardtarief: € 4,50 per leerling, exclusief BTW. Let op: dit tarief varieert, afhankelijk van het gewenste tijdstip en de grootte van de bezoekende groep.
Contact: zaalverhuur@rialtofilm.nl

Het vaste kinderprogramma
Tickets: € 7,00 (voor kinderen & volwassenen)
Ticket i.c.m. speciale workshop: € 8,50-
Let op: voor schoolgroepen en BSO’s geldt groepskorting
Info over programma: www.rialtofilm.nl

Workshop Recensie Schrijven & Filmanalyse
Workshop voor: VO leerlingen (max. 50 per workshop)
Duur workshop: 90 -120 minTarief in overleg
Contact: educatie@rialtofilm.nl