Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Varda par Agnès

Zwanenzang van de Franse regisseur Agnès Varda, die afgelopen maart overleed. In deze film biedt ze een fascinerend en bevlogen inkijkje in haar werk en leven.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Varda par Agnès

"Niets is banaal als je mensen filmt met liefde en empathie", zegt de Franse regisseur Agnès Varda in deze film. Het is haar 55e film en tevens haar zwanenzang, want ze overleed afgelopen maart op 90-jarige leeftijd. Voor Varda, een van de wegbereiders van de Nouvelle Vague, draaide alles om inspiratie, het scheppen en delen en daarover vertelt ze uitgebreid. Haar leven en films passeren de revue, ze vertelt over de vele mensen met wie ze samenwerkte, ze vertelt over haar overleden man, regisseur Jacques Demy, ze legt nog één keer uit wat zij verstaat onder 'cinécriture', de taal van de cinematografie en ze biedt inzicht in de verschillende creatieve periodes die ze in haar scheppend leven als filmmaker, fotograaf en beeldend kunstenaar kende.

Varda geeft een masterclass in de kunst van het filmmaken – soms in algemene termen, dan weer heel gedetailleerd, alles illustrerend met fragmenten uit haar films. Varda blijkt een even onderhoudende als bevlogen verteller.

Trouw

Een prachtige film, waarin we een laatste, ontroerende reis door haar leven en werk maken

NRC Handelsblad

Een film die liefde en empathie in je eigen hart wekt