Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Rialto! Klik hier voor meer info.

Bekijk de trailer

The Wild Goose Lake

Regen, duisternis, een fatale vrouw en misdaad – alle ingrediënten voor een film noir zijn aanwezig in deze film van regisseur Diao Yi'nan.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Wild Goose Lake

On Mon June 15 with English subs at 8:30 pm

Het is nacht en de regen komt met bakken naar beneden. Bij een treinstation ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst. De man, bendeleider Zhou, is op de vlucht voor leden van een rivaliserende bende, maar vooral voor de politie. Tijdens een heftig conflict met die andere bende heeft hij per ongeluk een politieagent neergeschoten, waarna de politie een enorm bedrag op zijn hoofd heeft gezet. Dus wie kan hij nog vertrouwen? De vrouw, prostituee Liu, is ook op de vlucht; maar voor wie of wat? In ieder geval heeft zij de opdracht gekregen Zhou te helpen. Maar van wie? En zal ze hem ook echt helpen of zal ze hem er juist bijlappen?

Regen, duisternis, een fatale vrouw en misdaad – alle ingrediënten voor een film noir zijn aanwezig in deze film van regisseur Diao Yi'nan, die eerder Black Coal maakte. Diao wisselt een rustig verteltempo af met even gestileerde als bloedstollende actiescènes.

NRC Handelsblad

Diao Yinan bewijst zich in The Wild Goose Lake als een begenadigd stilist.

de Volkskrant

... een interessante mix van film noir en Chinees neorealisme.