Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Rialto VU

Spannend nieuws: Rialto opent een tweede filmtheater

In 1921 ging een langgekoesterde droom van Anton Pieter du Mee in vervulling: hij opende aan de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp zijn eigen bioscoop: Rialto. Na jaren van plannen en voorbereiden wordt nu, precies een eeuw na de opening, een volgende grote droom werkelijkheid: de opening van Rialto VU. 

Meer cultuur in stadsdeel Zuid

Rialto VU is een fonkelnieuw filmtheater, gevestigd in een eveneens nieuw gebouw op de campus van de Vrije Universiteit Amsterdam aan De Boelelaan 1111. Met vier state-of-the-art filmzalen zal Rialto VU niet alleen een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele leven op de VU Campus, ook voor de omwonenden in onder meer Buitenveldert, de Zuidas en Amstelveen betekent de komst van Rialto VU een grote culturele verrijking.

Dit wordt nog versterkt doordat ook VU Griffioen van Uilenstede naar De Boelelaan 1111 verhuist om daar in twee theaterzalen en tien cursusruimtes hun programma's aan te bieden. Tel daar de komst van expositieruimte VU ART SCIENCE gallery en een heus knus en gezellig café bij op, en het plaatje is compleet: De Boelelaan 1111 wordt een unieke plek waar studeren, wonen en werken hand in hand gaan met cultuur en ontspanning.

Meer zalen = meer Rialto!

Maar niet alleen voor studenten, werkenden en omwonenden betekent de komst van Rialto VU goed nieuws. Want natuurlijk kunnen ook  bezoekers van Rialto aan de Ceintuurbaan in de toekomst genieten van nog meer films, specials en festivals. Op deze nieuwe locatie komen immers vier extra Rialto-zalen, dus meer films, meer verhalen en meer gespreksstof.

Hoe koop je tickets voor Rialto VU?

Tickets voor een voorstelling in Rialto VU koop je eenvoudig via onze website. Let wel goed op bij het kopen van een kaartje voor welke Rialto-locatie je kaartje is. In de Agenda filter je eenvoudig op Rialto De Pijp of Rialto VU en zie je meteen welke film op welk moment waar te zien is.

Ook in de bevestigingsmail en op het e-ticket staat de locatie vermeld. Kijk dus voor je van huis vertrekt nog even goed in de bevestigingsmail.

Fotocredits: Melanie Lemahieu