Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Rialto for Short bij je thuis

Bekijk de beste korte films vanaf je bank

Rialto is tijdelijk gesloten i.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus, maar we hebben ook goed nieuws: we brengen Rialto for Short bij je thuis!

In Rialto for Short bieden we aanstormend talent eens per kwartaal een podium op dinsdagavond om 19.30 uur. Filmakers krijgen deze avond de kans hun korte film op het witte doek te vertonen. Daarbij zijn de meest uiteenlopende films te zien en hebben we oog voor diversiteit; ieder genre en elke thematiek is welkom. Edgy & rebels? No problem!

De komende weken delen we een greep uit de vele prachtige inzendingen inclusief een persoonlijke noot van de maker. Twee wekelijks op de dinsdagavond vanaf 19.30 uur. Zien we je dan?

Nu te zien bij Rialto for Short bij je thuis:

Lippen
Nicole Tegelaar | Nederland | 2020 | 14' | Nederlands gesproken | Engels ondertiteld
Wanneer Lily wakker wordt in een surrealistische cosmetische kliniek met andere lippen op haar gezicht, probeert ze te achterhalen wat er met haar gebeurd is. Een kleurrijke, gestileerde trip met killer lipstick…

Gebruik dit wachtwoord om de film te zien:

Lippen_screener

Persoonlijke noot van regisseur Nicole Tegelaar

Ik vind het leuk om in mijn filmideeën iets te stoppen waar ik zelf mee bezig ben en dat absurdistisch uit te vergroten. In de periode dat ik Lippen maakte, was ik bezig met de rol die ons uiterlijk inneemt. Het aantal cosmetische ingrepen zou fors stijgen en ik zag foto’s waarop beroemde Instragrammoeders hun kinderen dunner of ‘knapper’ fotoshopten. Ik was in die periode ook zelf soms onzeker. Ik herinner me dat ik aan de tramhalte een knap meisje zag en me onwillekeurig voorstelde hoe het zou zijn om haar neus of lippen te ‘hebben’. Ik schaamde me direct voor die gedachte, maar ik had wel direct een eerste idee voor mijn film, haha. De film is daarom ook een soort ‘fuck you’ naar mijn eigen onzekerheid.

Bij het schrijven van Lippen heb ik achteraf gezien maar weinig aandacht besteed aan het geluid. Dat is af en toe helaas terug te horen, het is erg stil. Dat wil ik bij mijn volgende project beter aanpakken. Nog iets anders dat ik geleerd heb: altijd de kostuums stomen! Bij de badjassen heb ik dat wegens tijdgebrek niet gedaan, en steeds wanneer ik nu de kreukels in het roze zijde zie krimp ik een beetje ineen, haha.

Voor het maken van de lipprotheses heb ik samengewerkt met Melissa Pöpsel, een Vlaamse special effect make-up artist, die ook SFX-workshops door heel Europa geeft. Voor een van die workshops was Steve Johnson in België, de special effect artist van onder andere films als Magnolia, Where the Wild Things Are, Ghostbusters en Spider-Man. Ze hebben samen de molding van de lippen van de actrices gedaan. Dat was heel bijzonder om mee te maken, hoewel hij wel zei dat hij zelf nóóit zo’n opdracht zou hebben aangenomen. Het ‘omwisselen’ van lippen door middel van SFX make-up schijnt heel moeilijk te zijn, maar ik ben erg blij met het resultaat.

Momenteel studeer ik film aan het KASK in Gent, waar ik bezig ben met het schrijven van mijn afstudeerfilm: een feminiene sciencefiction met musicalelementen. Ik ben van plan om heel kleurrijk en gestileerd te werk te gaan en tegelijkertijd een duistere sfeer te creëren.