Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Rialto For Short

Podium voor nieuw talent

Rialto staat voor vernieuwing en dus willen we nieuw nog niet ontdekt talent een kans bieden hun films te presenteren. Ben jij zo’n talent, maak jij zelf films, videoclips, commercials, of wat dan ook? En zou je graag je eigen film eens een keer op het grote doek willen zien? Stuur deze dan in voor Rialto for Short, een programma dat beginnende filmmakers de kans geeft hun werk aan het publiek én aan filmprofessionals te tonen. 

In 2024 starten we met een nieuw seizoen van Rialto for short. Aanmelden is nu al mogelijk.

Hoe gaat het in zijn werk?
- Uiterlijk een maand voor de aankomende editie stuur je jouw voltooide film in. Alle films uit alle genres zijn welkom;
- Een jury van filmprofessionals selecteert uit alle inzendingen drie of vier films, met bijzondere aandacht voor filmmakers die hun werk nog niet eerder hebben vertoond;
- Op de avond van de vertoning, altijd op een dinsdagavond 19:30, beslist het publiek, de jury en special guest wie de winnaar van die avond is.

Je inzending moet aan de volgende criteria voldoen:
- De film duurt niet langer dan 20 minuten;
- Als de film niet Nederlands of Engels gesproken is, dan graag aanleveren met Nederlandse of Engelse ondertiteling;
- De film is geproduceerd  tussen 2022 en 2024; 
- De film graag aanleveren met een Vimeo- of YouTube-link;
- Jij, of een ander crew-lid, is tijdens de filmavond aanwezig om vragen over de film te beantwoorden.

Aanmelden
Voldoet jouw film aan de voorwaarden? Ja?
Meld je dan aan via deze link.

Vragen?
Wil je nog iets weten? Stuur een mail naar short@rialtofilm.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg Rialto for Short op Facebook!

Jurylid
Safirah Dijkstra

Safirah Dijkstra is dramaturg bij VPRO-HUMAN. Daarnaast is zij projectleider van talentontwikkelings- en financieringstraject voor korte films De Ontmoeting en bestuurslid bij VERS, vereniging voor nieuwe film- en televisiemakers. Safirah studeerde Theater-, film- en televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en behaalde de master Kunst, Cultuur en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder was zij werkzaam als Manager Marketing en PR bij distributeurs Cinema Delicatessen en Amstelfilm.

 

jurylid
Aiman Hassani

Aiman Hassani (1988) is filmmaker, diversiteit & inclusie expert en talentontwikkelaar & scout. Deze drie werkzaamheden komen in al zijn projecten terug. Naast zijn werkzaamheden als zelfstandig filmmaker en directeur van de culturele organisatie WeDoWe, zet Aiman zich in het bijzonder in voor de ontwikkeling van (potentiële) talenten met diverse sociaal economische achtergrond, die niet vanzelfsprekend hun weg naar het beroepspraktijk weten te vinden. En voor het bij elkaar brengen van professionals en de film- en audiovisuele sector, met een nadruk op het vergroten van diversiteit en inclusie in de sector. Bovendien is Aiman lid van meerdere beoordelings- en selectiecommissies en adviesraden, onder meer in het (kunstvak)onderwijs en sinds het najaar van 2022 bestuurslid van Kunsten ’92.

jurylid
Stefan Malešević

Stefan is Senior Redacteur Cinema bij de Balie en filmmaker.

Rialto for Short wordt mede mogelijk gemaakt door het VEVAM fonds.

Rialto is een ontmoetingsplek voor filmliefhebbers en filmmakers. Divers, down-to-earth en niet pretentieus. Rialto zet zich in voor het onderbelichte verhaal. Met de unieke programmering, bijzonder persoonlijke aanpak, en gezellige huiskamersfeer van het filmtheater onderscheidt Rialto zich van andere Amsterdamse filmhuizen.

Fey Lehiane (filmmaker, moderator, ex LA RIOT'ter)

Rialto for Short bij je thuis

Klik hier voor Rialto for Short bij je thuis