Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN

Rialto For Short

Podium voor nieuw talent

Rialto staat voor vernieuwing en dus willen we nieuw nog niet ontdekt talent een kans bieden hun films te presenteren. Ben jij zo’n talent, maak jij zelf films, videoclips, commercials, of wat dan ook? En zou je graag je eigen film eens een keer op het grote doek willen zien? Stuur deze dan in voor Rialto for Short, een programma dat beginnende filmmakers de kans geeft hun werk aan het publiek én aan filmprofessionals te tonen. 

Hoe gaat het in zijn werk?
- Uiterlijk een maand voor de aankomende editie stuur je jouw voltooide film in. Alle films uit alle genres zijn welkom;
- Een jury van filmprofessionals, dit seizoen zijn dat Hesdy Lonwijk, Sacha Gertsik en Gwyneth Sleutel, selecteert uit alle inzendingen drie films;
- Op de avond van de vertoning, altijd op een dinsdagavond 19:30, beslist het publiek, de jury en special guest wie de winnaar van die avond is.

Je inzending moet aan de volgende criteria voldoen:
- De film duurt niet langer dan 20 minuten;
- Als de film niet Nederlands of Engels gesproken is, dan graag aanleveren met Nederlandse of Engelse ondertiteling;
- De film is geproduceerd in tussen 2019 en 2021; 
- De film graag aanleveren met een Vimeo- of YouTube-link;
- Jij, of een ander crew-lid, is tijdens de filmavond aanwezig om vragen over de film te beantwoorden.

Aanmelden
Voldoet jouw film aan de voorwaarden? Ja?
Meld je dan aan via deze link.

Vragen?
Wil je nog iets weten? Stuur een mail naar short@rialtofilm.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg Rialto for Short op Facebook!

Jurylid
Sacha Gertsik

Sacha Gertsik schrijft niet alleen over film voor De Filmkrant, zij is ook een van de drijvende krachten achter De Ontmoeting, een initiatief dat jonge filmmakers een kans wil bieden hun draai in de Nederlandse filmindustrie te vinden. Daarnaast is ze actief als filmproducent.

Jurylid
Hesdy Lonwijk

Na een studie communicatie & marketing vervolgde Lonwijk zijn opleiding aan de Filmacademie, waar hij in 2007 afstudeerde met de film Color Me Bad, waarmee hij de prijs won voor  Best Graduation Film van dat jaar. Sindsdien is hij actief als maker van tv-series, films en commercials.

Jurylid
Gwyneth Sleutel

Gwyneth Sleutel werkt als dramaturg voor de drama-afdeling van de NTR. Daarvoor was zij actief als dramaturg en scriptcoach voor NL Film, Revolver Amsterdam en Rose Stories. Ook is zij talentcoördinator voor het Nederlands Film Festival, hoofdredacteur van VERS en adviseur bij het NPO-fonds.

Rialto is een ontmoetingsplek voor filmliefhebbers en filmmakers. Divers, down-to-earth en niet pretentieus. Rialto zet zich in voor het onderbelichte verhaal. Met de unieke programmering, bijzonder persoonlijke aanpak, en gezellige huiskamersfeer van het filmtheater onderscheidt Rialto zich van andere Amsterdamse filmhuizen.

Fey Lehiane (filmmaker, moderator, ex LA RIOT'ter)

Rialto for Short bij je thuis

Klik hier voor een mooie film: Drie gezichten